Gør dine pakkeforsendelser mere miljøvenlige

Plastik har i lang tid været dominerende, når der skulle produceres et produkt. I alt for mange ting er der skadeligt plastik i. Det er ved at gå op for folk nu.

Bæredygtighed vinder frem over alt og langt flere mennesker vælger at købe bæredygtige produkter i stedet for dem, som kun fokuserer på forbrug.

Hvad erstatter plastik?

Eftersom plastikken er på vej ud, så skal der samtidig også gøre plads til et nyt materiale med fokus på bæredygtighed. Faktisk er det ikke helt så nyt igen; materialet er nemlig pap.

Pap kan bruges i mange sammenhænge, men især i alle de pakker, der bliver sendt over hele verden. Hvis man selv sender pakker, så skal man måske til at begynde med de bæredygtige papkasser i stedet. Hvis man køber disse FSC-mærkede papkasser, så vil man være sikker på, at det kommer fra skove, der ikke belaster klimaet.

Men hvordan kan pap være med til at bidrage til bæredygtighed? Det kan det, hvis det bliver udvundet fra specielle skovbrug, som er certificeret bæredygtige. Når skovbrug fokuserer på bæredygtighed, så vil det sige, at man ikke fælder flere træer, end skoven selv kan nå at producere. Man tager samtidig også højde for skovens beboere. Det kan være alt fra dyr til mennesker, som har skoven som hjem.

Giv miljøet en chance

En bæredygtig hverdag indeholder langt flere overvejelser i begyndelsen om, hvad det rigtige valg er at tage. Der går utrolig meget research ind i at finde, hvilke produkter der rent faktisk indeholder en god standard, og hvilke der ikke gør.

Et eksempel er naturligvis det ovennævnte. Det gælder også, hvis man selv skal sende en pakke over til en ven. Man tænker måske ikke over, hvor meget emballage, der bliver brugt, når man shopper online. Alle de pakker som kommer ind ad døren, har alle sammen et miljøaftryk, som kan formindskes ved at vælge nogle papkasser af miljøvenligt pap.

Gør det nemmere at vælge miljørigtigt

Bæredygtighed handler også om, hvorvidt et produkt kan genbruges eller laves om til andre ting. Man tænker måske slet ikke over, om de produkter man køber, kan genanvendes i andre sammenhænge.

Man er f.eks. begyndt at gøre det med tøj. Her sørger man for, at materialet er blandet med så lidt som muligt. Her er der mange producenter, som laver tøjartiklerne af rent polyester eller ren bomuld.

Hvis der først er blandede materialer, er det oftest et alt for stort arbejde at skille det ad til, at det kan betale sig. Derfor er der mange nu, som gør materialet så ensformigt som overhovedet muligt. Det gør nemlig den store genanvendelsesproces langt nemmere, så det nærmest opfordrer til at gøre det.